Group Created with Sketch. Playbutton

Om Ejes

Öppna dörren till den lilla butiken på Erik Dahlbergsgatan på Östermalm i Stockholm och känn hur den underbara chokladdoften slår emot dig…

Det är som att stiga in i en annan värld, en annan tidsepok, för här har tiden stannat. Värmen, glädjen och den personliga servicen måste upplevas. Om folk bara visste vad mycket kärlek och omsorg det ligger bakom varje liten chokladpralin, säger mamma Marie-Louise.

Det tar nästan två dygn för en pralin att bli klar. Och det märks att det finns en stor portion kärlek och omsorg bakom allt i tillverkningen, smaka så får du uppleva det själv…

Att Ejes choklad inte är något man ska avnjuta i hast, hoppas jag att alla förstår, säger Linda, dottern i familjeföretaget. Vår choklad ska ätas med samma kärlek och omsorg som den har tillverkats med.

Man ska heller inte glömma bort att just denna choklad är klassad som hälsokost, så ha inte dåligt samvete, ler hon stort. Eftersom Ejes praliner är färskvara rekommenderar vi att den ska avnjutas direkt, men vi garanterar en hållbarhet på 2-3 veckor. Detta brukar inte vara några problem för pralinerna brukar ha en tendens att gå åt fortare än man hade önskat…

Tänk på att chokladen inte ska förvaras i kylskåp som många tror.

Att det här är en chokladfamilj som älskar sitt jobb, och sin choklad, går inte att ta miste på.

Det här är ju som vårt hem, säger Marie-Louise. Vi är mer här än vad vi hinner vara hemma, och tänk att få vara med sin familj hela dagarna – vilken lycka!

Många av våra kunder är stamkunder sedan flera år tillbaka så vi är som en enda stor chokladfamilj, skrattar hon.

Förstagångskund eller stammis, välkommen in och upplev det som alla pratar om. Den lilla mysiga chokladbutiken på Östermalm där alla chokladpraliner tillverkas enligt gammal hantverkstradition. Där det luktar och smakar helt fantastiskt och personalen är lika god och glad som sin choklad.

Varmt välkommen!